"Ми увійшли до дуже інтенсивної фази непростих переговорів, вже є досягнення"- Кулеба про підготовку до саміту НАТО

Україна проводить інтенсивні переговори з партнерами у рамках підготовки до саміту НАТО у Вільнюсі, робота триватиме до останньої хвилини, щоб отримати максимальний для України результат. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у ефірі національного телемарафону.

"Як співав класик: "З ранку до ночі бачу твої очі", так і ми з ранку до ночі бачимо перед собою Вільнюський саміт і постійно ведемо переговори, - сказав Кулеба.

Зокрема, міністр нагадав, що провів сьогодні розмову зі своєю французькою колегою, а президент України розмовляв з канцлером ФРН.

"Зараз усі розмови навпіл присвячені двом темам: НАТО і зброя. Тому зараз ми увійшли до дуже інтенсивної фази переговорів. Вони непрості. Вже є досягнення, але це ще не ті досягнення, які повністю нас задовольняють. Тому працюватимемо до останньої буквально хвилини, щоб отримати максимальний для України результат", - наголосив глава МЗС.

За його словами, якщо саміт НАТО у Вільнюсі не виправдає очікувань України, "життя не зупиниться".

"Якщо не буде завтра того, що нам треба, то ми виб'ємо це післязавтра. Але працюємо на результат. Як я вже казав, певні серйозні результати вже вимальовуються, але ми завжди працюємо на максимальний результат", - сказав Кулеба.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю іноземним ЗМІ, що Україна хоче "показати результати" на полі бою перед майбутнім самітом НАТО в Литві 11 липня.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті