"Ми уважно стежимо за цим". У Пентагоні прокоментували військові контакти РФ з Іраном та Китаєм

У Міністерстві оборони США "уважно стежать" за військовою співпрацею РФ з Іраном та Китаєм. Про це заявив речник Пентагону, бригадний генерал ВПС США Пат Райдер, - повідомляє "Голос Америки".

«Іран прагне глибшої співпраці з Росією у військовій галузі з очевидних причин, – зауважив генерал Пат Райдер. – Протягом усієї цієї кампанії ми спостерігаємо транзакційну взаємодію між Іраном та Росією, оскільки остання потребує боєприпасів та дронів. Ми знаємо, що вони були зацікавлені у балістичних ракетах. Це багато говорить про те, яких заходів змушена вдаватися Росія, не здатна повністю покластися на власну оборонну промисловість, яка втрачає постачальників і партнерів у результаті своїх дій. А Іран має дестабілізуючий вплив не лише на Близькому Сході: тепер він експортує тероризм і в такі країни, як Україна».

Відповідаючи на запитання про можливі постачання до РФ китайських озброєнь, генерал Райдер сказав: «Ми поки не бачимо, щоб Китай надавав летальну допомогу Росії. Але ми бачимо, що вони не зняли цього пункту з обговорення. Як ви знаєте, держсекретар США Ентоні Блінкен, міністр оборони Ллойд Остін та інші попереджали Китай про можливі наслідки надання летальної допомоги Росії. Щойно запропонований Китаєм мирний план включає твердження про повагу суверенітету всіх країн. Тож можна сподіватися, що вони поважають і право України на існування, а не роздумують про потенційне надання допомоги для вбивства невинних українців та знищення їхньої країни. Ми продовжуватимемо уважно стежити за цим».

Як повідомлялося, Пентагон оголосив про виділення Україні додаткової допомоги на 2 млрд доларів.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті