Ми позбавили РФ панування в Чорному морі - Резніков

Українські військові позбавили росіян панування у Чорному морі. Про це 11 лютого у Facebook повідомили ВМС ЗСУ з посиланням на заяву міністра оборони Олексія Резнікова.

"Ми позбавили РФ панування у Чорному морі. Зокрема після успішного застосування наших українських "Нептунів", коли за відомою всім адресою крейсер "Москва" пішов на дно", - заявив голова військового відомства.

При цьому наразі узбережжя України охороняють також протикорабельні комплекси "Гарпун". Тому, як зазначив Резніков, шансів підійти з моря до Одеси рашисти не мають.

За словами міністра, по суші дійти цього міста росіяни не змогли і минулого разу. Нині ж противника відкинуто на лівий берег Дніпра, який сам по собі зі зруйнованими мостами та переправами є потужним природним захисним бар'єром.

"Щодо лівобережних територій півдня України, там угруповання ворога має можливість поповнення і озброєнням, і технікою, і людьми, тому там, звичайно, ситуація більш напружена", - додав Резніков.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України заявив, що сподівається на перемогу України у 2023 році.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті