Мовознавиця Ірина Фаріон виграла суд у Львівської політехніки про поновлення на посаду професора. Університет тепер винен їй 124 тисячі

Мовознавиця Ірина Фаріон виграла суд у Львівської політехніки щодо поновлення на посаду професора. Про повідомляє «Суспільне».

Крім того, університет має виплатити їй заробітну плату за період вимушеного прогулу в розмірі 123 927 грн.

Як повідомлялося раніше, 15 листопада 2023 року Національний університет «Львівська Політехніка» звільнив Фаріон з посади професора кафедри української мови на тлі її звинувачень у бік військових у тому, що вони спілкуються російською мовою. Російськомовних українців, включно із захисниками Батьківщини, вона називала «біологічним сміттям». Звільнення Ірини Фаріон вимагали обурені її висловлюваннями студенти Львівської політехніки. Міністр освіти і науки Оксен Лісовий солідаризувався зі студентами і заявив, що саме вони «були, є і завжди будуть потужним рушієм змін і трансформацій».  

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті