Московські магнати почали сумніватися в необхідності участі путіна у виборах 2024 року - ЗМІ

У російській столичній еліті поставили під сумніви питання участі путіна в президентських виборах 2024 року, - пише The Moscow Times.

Захоплення Ростова, стрімкий марш на Москву найманців ПВК "Вагнер" і практично повна відсутність опору заколоту Євгена Пригожина з боку силових структур сильно підірвали імідж путіна в очах російської еліти. Про це The New York Times сказав головний редактор "Независимой газеты" Костянтин Ремчуков. На його думку, її представники можуть навіть спробувати переконати його не брати участь у президентських виборах у 2024 р.

Ідея того, що "Путін, перебуваючи при владі, забезпечує стабільність і гарантує безпеку, зазнала фіаско за останні 24 години", сказав Ремчуков: "Якщо ще місяць тому я був упевнений, що Путін безумовно піде на вибори, бо таким є його право, то тепер я бачу, що еліти більше не можуть почуватися в цілковитій безпеці".

За його словами, це дуже добре відчувалося в Москві в суботу. Кілька відомих людей втекли зі столиці в день заколоту, розповів Ремчуков. Сам він вирішив не виїжджати на своїх дорогих машинах - Mercedes або Bentley - побоюючись, що вагнерівці можуть відібрати їх, якщо дійдуть до Москви. Близькі до путіна люди тепер можуть спробувати вмовити його не йти на вибори, вважає Ремчуков. На його думку, після подій останніх днів путін повністю втратив статус гаранта безпеки і багатства еліт.

Як повідомлялося, росію покинув один із найбагатших олігархів, власник "Норнікеля" Володимир Потанін.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті