Моряки РФ отримали від ГУР "привітання", яке "хакнуло" їхні телефони

Головне управління розвідки Міноборони (ГУР) адресно "привітало" військових моряків РФ із професійним святом – на їхні телефони надійшло відео атак на російські кораблі та вірус, який знімав особисту інформацію. 

Як повідомляє ГУР, українські хакери використали для доставки повідомлень російські системи для розсилки рекламного спаму.

Моряки ВМС РФ, зокрема командири, отримали повідомлення на месенджери Viber, Telegram, WhatsApp, яке виглядало як відеопривітання з днем ВМФ. Відкривши відео, вони виявляли, що це відео про атаки на російські військові кораблі, зокрема на крейсер "Москва".

Також у повідомлення було впроваджено вірус, здатний знімати інформацію з телефонів і передавати її розвідці України. "Наразі потік інформації, зокрема конфіденційної, продовжується", – зазначають у ГУР.

Одночасно було зламано три російські урядові сайти, на яких також було розміщено "підозрювальне" відео та знято конфіденційну інформацію.

Як повідомлялося, Чорноморський флот РФ не зможе організувати повну блокаду України. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті