Морги та лікарні в Криму "забиті" російськими загарбниками – Ташева

Морги та лікарні в Криму заповнені російськими загарбниками, оскільки вбитих і поранених на півдні України військових РФ звозять на окупований півострів. Про це  розповіла постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева в інтерв'ю АрміяInform.

"Люди незадоволені тим, що Крим використовується як військова база та плацдарм для наступу. Бо на собі це добре відчувають. Усіх поранених та мертвих окупантів з півдня України везуть на територію Криму. Заповнені морги, заповнені лікарні. За нашою інформацією, нині в Джанкої цивільних зрідка пускають у лікарні. Вся цивільна медична інфраструктура в таких містах, як Джанкой, Армянськ, Сімферополь, Севастополь використовується для обслуговування російських військових", - зазначила Ташева.

За ії словами, також в окупованому Криму дуже багато поховань.

"Ми намагаємось відстежувати кількість поховань через відкриті джерела. Близько сотні поховань нам наразі відомо. Це можуть бути люди з росії або люди, які можуть бути громадянами України. Що дуже не сприймається місцевим населенням - строковиків, яких не мали б відправити на війну, направляють воювати. Підписують із ними під примусом контракти", - розповіла Ташева.

Як повідомлялося, Подоляк заявив, що у Криму зростатиме кількість атак "невідомого походження".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті