Міжнародні партнери України виділили понад $700 мільйонів на гуманітарне розмінування

Міжнародні партнери України виділили понад 700 мільйонів доларів на гуманітарне розмінування. Про це повідомило Мінреінтеграції 7 квітня.

"Ці кошти передбачені на проєкти в гуманітарному розмінуванні України на 2022-2027 роки. Про це повідомляє Урядовий портал. Уточнюється, що серед ключових донорів для України — США, Швейцарія, Норвегія, країни ЄС, Японія, Нідерланди, Німеччина та інші.У подальшому, з метою посилення системи протимінної діяльності в Україні, Уряд поглиблюватиме взаємодію з міжнародною та фаховою спільнотою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, така координація здійснюватиметься через започатковану в 2023 році Секторальну робочу групу, яка об’єднує усіх донорів України в цій сфері. А також через відновлений у березні 2024 року кластер із протимінної діяльності, що став платформою для програмної координації відповідних суб’єктів.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті