Мінветеранів: 1 грудня розпочинається прийом заяв від кандидатів у помічники ветеранів

З 1 грудня розпочинається прийом заяв від кандидатів у помічники ветеранів на 2024 рік. Про це з посиланням на Мінветеранів повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що усі заяви на участь у відборі на посади помічників ветеранів, які подані з 1 грудня 2023 року через інформаційний портал Е-ветеран, будуть розглянуті та опрацьовані з 1 січня 2024 року – в межах повного запуску проекта Мінветеранів із запровадження в Україні інституту помічника ветерана.

Наразі проект реалізується у 10 регіонах: це Вінницька, Дніпропетровська, Львівська, Миколаївська, Закарпатська, Київська, Сумська, Полтавська, Харківська області та місто Київ.

У наступному році проект буде масштабований по всій Україні. Загалом у 2024 році заплановано підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів. За принципом “рівний з рівним” вони надаватимуть демобілізованим воїнам сервісну підтримку на шляху реінтеграції до мирного життя у громадах.

Інститут помічника ветерана є новою адміністративно-сервісною реалією в діяльності територіальних громад країни найближчого майбутнього. Послуга розроблена Мінветеранів України за сприяння “Проекту підтримки Дія”, що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансування Швеції.

Як повідомлялося, в Україні наступного року планується запустити єдину національну ветеранську "гарячу лінію".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті