Міноборони з початку року запобігло постачанню більш ніж 360 тонн неякісних продуктів військовим на Схід

Міністерство оборони запобігло постачанню понад 362 тонн неякісних продуктів українським військовим на Схід країни. Про це повідомило відомство у Facebook 31 січня.

"До однієї з військових частин на Сході країни компанія-переможець намагалася поставити неякісну продукцію. Під виглядом великої партії постачальник хотів приховати зіпсований товар - капусту, моркву, цибулю та мандарини", - йдеться в повідомленні.

"Такий товар не прийматимуть. Компанія повинна замінити його якнайшвидше або відшкодувати вартість. Наголошую, наші військові мають харчуватися якісними продуктами, а постачання повинно бути своєчасним", - цитуються слова  заступника Міністра оборони Віталія Половенка. 

Зазначається, що в Міноборони працюють робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів. За всіма зафіксованими порушеннями складуть відповідні акти. За недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції всім компаніям, які постачають неякісну продукцію. 

"Загалом лише протягом січня Міністерство запобігло постачанню понад 362 тонни неякісних партій продуктів", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що державне підприємство Міністерства оборони України "Агенція оборонних закупівель" очолила Марина Безрукова: "Нова архітектура закупівель унеможливить прояви корупції".

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті