Міноборони України замовило у німецької компанії 300 безпілотників Vector

Міністерство оборони України замовило 300 додаткових розвідувальних безпілотників середнього радіусу дії типу Vector у німецької компанії Quantum-Systems. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії, - пише Радіо Свобода.

«Компанія Quantum-Systems GmbH, що займається повітряною розвідкою подвійного призначення і постачає безпілотники з декількома датчиками для збору даних державним установам і комерційним клієнтам, сьогодні оголосила про замовлення 300 додаткових розвідувальних безпілотників середнього радіусу дії типу Vector у рамках військової підтримки Збройних сил України, що фінансується урядом Німеччини», – вказує компанія.

Повідомляється, що Міністерство оборони України розмістило третє замовлення на 300 БПЛА Vector, після двох попередніх замовлень на 105 – у січні 2023 року і 33 БПЛА Vector – у серпні 2022 року.

У компанії кажуть, що їхній БПЛА забезпечує «безперервне виявлення ворожих цілей незалежно від погодних умов».

«Використовуючи передові можливості штучного інтелекту, Vector дає змогу українським військам швидко збирати важливі розвідувальні дані та здобувати стратегічну перевагу», – йдеться в повідомленні.

Компанія Quantum Systems пише на своєму сайті про «тісне партнерство і незмінну підтримку України у постачанні новітніх безпілотників Vector, відповідно до контракту Міністерства оборони України».

Компанія Quantum Systems нещодавно відкрила в Україні центр сервісного навчання, підтримки та логістики. Центр проводить навчання операторів з використання та обслуговування системи Vector.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті