Міноборони України уклало перший прямий контракт зі шведським виробником

Агентство оборонних закупівель Міноборони України уклало перший прямий контракт зі шведським виробником. Про це повідомило Міноборони у Телеграм 26 лютого. 

"Перший прямий контракт зі шведським виробником уклала Агенція оборонних закупівель Міноборони України під час візиту до України міністра оборони Швеції Пола Йонсона", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, контракт став можливим завдяки підтримці "Адміністрації оборонних матеріалів Швеції, FMV" у рамках угоди про співпрацю між FMV і Міністерством оборони України, підписаної під час саміту НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року.

"Співпраця із шведською адміністрацією оборонних матеріалів дає змогу пришвидшити розбудову власної агенції та здійснювати подальші закупівлі, спираючись на європейській досвід прозорості процесу придбання необхідних виробів за рахунок використання та втілення найкращих європейських моделей", - наголошується в повідомленні Міноборони.

"Узгоджений сторонами на початку лютого у Стокгольмі план дій, окрім запланованих контрактів, передбачає також можливість підключитися до поточних шведських закупівель уже зараз", - зазначено в повідомленні.

"Досвід нашої співпраці за цим першим контрактом дасть змогу прокласти шлях для багатьох наступних контрактів найближчим часом і зміцнити Збройні сили України", - заявив генеральний директор FMV Горан Мортенссон.

Як повідомлялося, Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги Україні на 650 млн доларів

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті