Міноборони стягне понад 450 мільйонів з недобросовісного постачальника продуктів

Господарський суд м. Києва задовольнив позовні вимоги Міністерства оборони України щодо стягнення передоплати та пені на загальну суму 456,66 млн грн із приватної компанії, яка несумлінно постачала продуктові набори для військовослужбовців. Про це повідомляє пресслужба Міноборони 2 вересня.

"Цього разу йдеться про приватну компанію, з якою Міністерством оборони України укладено договір через 3 тижні від початку повномасштабного вторгнення РФ - 14 березня 2022 року для забезпечення Київського гарнізону", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що внаслідок неодноразових порушень компанією умов договору, у грудні 2022 року Міноборони подало позов до постачальника про стягнення передоплати та пені на загальну суму 456,66 млн грн, із них 430 млн - сума договору, 26,66 млн - пеня.

09.01.2023 Господарський суд Києва відкрив провадження у справі №910/13416/22, а також задовольнив заяву Міноборони про забезпечення позову, було заарештовано рахунки відповідача в межах суми позовних вимог.

У лютому 2023 року суд залучив до участі у справі Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що в травні 2023 року Міноборони та органи прокуратури ухвалили рішення подати позовну заяву щодо визнання недійсною з моменту укладення додаткової угоди до договору з недобросовісним постачальником.

Позов міністерства до компанії за основним договором розглядатимуть 6 вересня.

Нагадаємо, СБУ затримала ексзаступника міністра оборони, якого підозрюють у крадіжці понад мільярда гривень із бюджету.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті