Міноборони створило Департамент охорони здоров’я, який очолила Оксана Сухорукова з Донеччини

Міністерство оборони створило Департамент охорони здоров’я - його очолила колишня волонтерка і співробітниця Міністерства охорони здоров’я Оксана Сухорукова. Про це Міноборони повідомляє у Фейсбуці 8 листопада.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова представила очільницю новоствореного Департаменту охорони здоров’я у складі міністерства. Нею стала Оксана Сухорукова - колишня волонтерка і співробітниця МОЗ із досвідом запуску медичної реформи.

«Оксана Сухорукова відповідатиме за побудову політик у всьому, що стосується системи охорони здоров’я у Збройних Силах України. Ми лише на початку цього шляху і дуже розраховуємо, що професійна спільнота із великим досвідом буде для нас дороговказом і підтримкою», - зазначила Калмикова.

Нині Департамент охорони здоров’я Міноборони на шляху формування. Основне завдання Сухорукової - швидкий і системний запуск роботи департаменту.

Під час робочої зустрічі із професійною військово-медичною та волонтерською спільнотою Сухорукова закликала присутніх до активної співпраці та підтримки у системних змінах.

«У кожного з вас є великий неоціненний досвід, яким ви можете поділитися з нами, і ми разом зможемо це вкласти у нормативні документи», - наголосила вона.

Зазначимо, що Оксана Сухорукова - з Дружківки Донецької області. До війни жила в Донецьку. Закінчила Краматорський економіко-гуманітарний університет та CAPS Business School у Києві.

З 2014 року Сухорукова - співзасновниця благодійного фонду «Свої», який опікується військовослужбовцями у питаннях гуманітарної допомоги. З 2018 по 2020 рік працювала у Міністерстві охорони здоров’я директором директорату медичних послуг і брала участь у запуску медичної реформи.У 2021-2022 працювала директором департаменту моніторингу Національної служби здоров’я України.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті