Міноборони РФ, замість "Вагнера", почало набирати зеків безпосередньо в армію - CNN

Міноборони РФ розпочало прямий набір ув'язнених до армії замість "ПВК "Вагнер". Про це 14 лютого повідомляє CNN.

Журналісти стверджують, що вони поспілкувалися з російськими в'язнями та їхніми родичами. Усі ці ув'язнені перебували чи перебувають в Україні у складі підрозділу 08807.

"Вони запевняють, що працюють безпосередньо на Міноборони РФ. Деякі з них мали документи із направленням у військову частину до "ЛНР", яка підпорядковується Міноборони", - повідомили у виданні.

Підтвердив цю інформацію представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов. За його словами, росіяни, які потрапили в полон, підтверджують, що в російській армії набирають ув'язнених.

"Вони наголошують, що вони не "Вагнер", що їх було офіційно запрошено Міністерством оборони", - сказав Юсов.

Зазначається, що у жовтні минулого року підрозділ 08807 перекинули під Соледар, де окупанти зазнали великих втрат. При цьому деякі джерела видання зазначають, що ув'язнених продовжують страчувати за "вину", як робили найманці "Вагнера".

Як доказ журналісти навели голосове повідомлення російського в'язня Віктора Севальнева, який побоювався, що навряд чи повернеться додому. Ув'язнений припускав, що його страчують, і написав про це дружині. За кілька днів його тіло повернули до Москви у закритій труні. За його словами, більшість його "товаришів" загинули під час штурму фабрики під Соледаром.

Нагадаємо, раніше російська правозахисниця Ольга Романова заявила, що "вагнерівці" кинуть на забій зеків під Бахмутом і переключаться на Африку.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті