Міноборони РФ намагається захопити Вугледар, щоб конкурувати з "ПВК "Вагнер" – британська розвідка

Міноборони росії намагається досягти успіху в Вугледарі, щоб нав'язати конкуренцію так званої "ПВК "Вагнер". Про це 16 березня у Twitter повідомило Міноборони Великобританії.

"За останній тиждень спроби росіян штурмувати місто Вугледар на Донеччині майже напевно сповільнилися. Це сталося після повторних, дуже дорогих невдалих атак протягом попередніх трьох місяців", - повідомили британці у зведенні.

За даними британського військового відомства, великі втрати Росії під Вугледаром пов'язані з успішним застосуванням українськими військовими мінних систем типу RAAM. RAAM – це спеціальний артилерійський снаряд, який розкидає протитанкові міни на відстань до 17 кілометрів.

Мало того, за даними британської розвідки, бійці ЗСУ в деяких випадках запускали міни за наступаючими російськими підрозділами, викликаючи безлад, коли російська техніка намагалася відійти.

"Існує реалістична ймовірність того, що Міноборони Росії було наполегливим у своєму прагненні досягти успіху в Вугледарі, частково тому, що воно хоче, щоб його власний успіх конкурував із досягненнями "Вагнера", - додали у розвідці.

У Міноборони Великобританії зазначили, що єдиного останнього помітного тактичного успіху росії було досягнуто якраз на Бахмутському напрямку, де домінують сили ПВК "Вагнер". При цьому зараз "вагнерівці" ведуть публічну ворожнечу із Міністерством оборони РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за тиждень боїв під Вугледаром ворог втратив близько двох батальйонів особового складу.

Статті

Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Всі статті