Міноборони проведе перевірку та звернеться до СБУ через матеріал про завищені ціни за закупівлю продовольства для армії

Міністерство оборони проведе перевірку, а також звернеться до СБУ через інформацію ЗМІ щодо закупівлі продуктів для військових за нібито завищеними цінами. Про це 22 січня повідомила прес-служба відомства.

"Відомості про зміст закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, поширюються з ознаками умисних маніпуляцій і вводять в оману", - заявили в Міноборони.

У результаті у військовому відомстві розпочали підготовку матеріалів до СБУ. Від спецслужби чекають на розслідування щодо поширення "завідомо неправдивих відомостей, які завдають шкоди інтересам оборони в особливий період".

При цьому у самому міністерстві також розпочали службову перевірку за цими матеріалами. Глава відомства Олексій Резніков також особисто звернувся до голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням невідкладно провести засідання Комітету та заслухати вичерпну інформацію про порядок, обставини та результати закупівлі послуг харчування військовослужбовців на 2023 рік за участю представників НАБУ та ДБР.

"Щодо процесу та результатів закупівель послуг харчування також буде проведено внутрішню перевірку. У разі виявлення порушень у діяльності посадових осіб Міноборони вони будуть нести відповідальність за законом", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, напередодні у профільному комітеті Верховної Ради заявили, що викликають керівництво Міноборони щодо інформації у ЗМІ про закупівлю продуктів за завищеними в рази цінами.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті