Мінкульт затвердив новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду, до якого ввійшли Олеся Жураківська, Олександр Книга

Міністерство культури та інформаційної політики 8 лютого затвердило новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду. Про це йдеться у повідомленні на сайті МКІП. 

За квотою Президента до нового складу Наглядової ради УКФ увійшли художня керівниця театрально-видовищного закладу культури «Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра» Олеся Жураківська та генеральний директор державної установи «Український інститут» Володимир Шейко.

МКІП увів до Наглядової ради в. о. генерального директора — художнього керівника Національного ансамблю солістів «Київська камерата» Богдану Півненко та генеральну директорку Film.ua Group Вікторію Ярмощук.

Крім цього, за результатами рейтингового інтернет-голосування членами ради стали:  

від закладів культури: 

  • Олександр Книга, генеральний директор — художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша;
  • Юрій Савчук, генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні;від громадських об’єднань: 
  • Володимир Bоробей, директор товариства з обмеженою відповідальністю «ППВ Мережі знань»
  • Богдан Логвиненко, голова громадської організації «Українер».

Нагадаємо, наглядова рада — це один із органів управління Українського культурного фонду. Вона складається з дев’яти осіб: двох визначає Президент, двох — МКІП, два представники закладів культури, ще двоє — від громадських об’єднань. Голову фонду обирають окремо інші вісім членів і затверджують наказом МКІП.

Строк повноважень члена Наглядової ради становить три роки. Одна й та сама особа не може обіймати посаду члена Наглядової ради Фонду понад два строки поспіль.

Український культурний фонд  — державна установа, створена у 2017 році з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва. Діяльність фонду координується МКІП.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті