Міністри транспорту G7 підписали декларацію про підтримку України у розвитку інфраструктури, у тому числі залізничних сполучень із європейською колією

Міністри транспорту G7 підтвердили підтримку України у відновленні і розвитку інфраструктури. Про це 14 квітня повідомила пресслужба Мініфраструктури.

"Країни «Великої сімки» підтвердили свою підтримку посиленню транскордонного зв’язку, включаючи інфраструктуру та побудову стійких ланцюгів постачання, а також інтеграцію транспортної мережі України через розвиток нових залізничних сполучень із європейською колією", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, про це йдеться в Декларації, затвердженій за підсумками саміту Міністрів транспорту G7, участь в якій взяв віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

У документі, які підсумовує результати Саміту, Міністри транспорту G7 підтвердили, що відбудова України, залишається ключовим пріоритетом.

«Ми продовжуватимемо працювати з українською владою, європейськими інституціями та міжнародними фінансовими інституціями через Багатосторонню координаційну платформу донорів (Multi-agency Donor Coordination Platform, MDCP) в Україні та залучаючи приватні інвестиції. Ми вітаємо розширення Платформи, створення під час Міжнародного транспортного форуму (ITF) «Групи спільних інтересів для України» (CIG4U), а також Діалогу високого рівня ITF щодо України», – говориться в Декларації.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті