Міністри культури України, Латвії, Польщі та Литви ініціюють створення Міжнародного фонду охорони культурної спадщини України

Міністри культури України, Латвії, Польщі, Литви та Естонії за участю представника ЮНЕСКО ініціювали посилення підтримки культурної спадщини України через спеціальні фінансові інструменти та створення Міжнародного фонду охорони культурної спадщини України. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко  у Телеграм.

"Разом з нашими близькими партнерами міністрами культури Латвії Наурісом Пунтулісом, Польщі Пйотром Глінським, Литви Сімонасом Каірісом, Естонії Хейді Пурга та помічником Генерального директора з питань культури ЮНЕСКО Ернесто Оттоне провели зустріч, присвячену збереженню культурної спадщини в Україні", - написав Ткаченко.

За його словами, учасники зустрічі підписали "з колегами Спільну декларацію, де зафіксували необхідність та ініціативу створення двох фінансових інструментів для підтримки культурної спадщини України".

"... українська нематеріальна спадщина знаходиться під загрозою через російське вторгнення. І я вдячний нашим друзям за сталу підтримку. За розуміння того, що збереження культурної спадщина Україна потребую підтримки всіх країн - партнерів. Лише разом ми зможемо подолати ворога та будувати наше спільне майбутнє", - підсумував Ткаченко.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті