Міністр-зрадник часів Януковича Олександр Клименко "виплив" на окупованій Луганщині

Колишній міністр доходів та зборів в уряді Миколи Азарова, держзрадник Олександр Клименко наразі є акціонером АТ "Промислова група "Родіна", яка віджимає вугільні підприємства Луганської області. Саме в такій якості він відвідав віджаті вугільні підприємства 27 лютого. Про це повідомили "мінтопенерго ЛНР" та окупаційна адміністрація Сорокиного (Краснодона), розмістивши відповідні фото.

"Акціонер АТ "Промислова група "Родіна" Олександр Клименко поспілкувався з колективом шахти "Білоріченська", ГЗФ "Білоріченська" та ПП "Краснодонське ПТУ", - пише окупаційне "міністерство".

Підприємство, акціонером якого є Клименко, є "інвестором", який взяв звзначені підприємства в оренду.

Нагадаємо, Олександр Клименко - колишній український держслужбовець, міністр доходів та зборів (24 грудня 2012 року - 27 лютого 2014 року) в уряді Миколи Азарова за часів режиму Віктора Януковича. Втік з України після падіння режиму Януковича та перемоги Революції Гідності. 

З грудня 2015 року був почесним головою проросійської партії "Щаслива Україна", яку заборонили у липні 2022. 

У 2023 році Володимир Зеленський позбавив Клименка українського громадянства.

Клименка підозрюють у співучасті в особливо тяжких злочинів проти державної власності, й у 2019 році Печерський районний у місті Києві суд заочно заарештував його.

Крім того, у 2017 році СБУ задокументувало нові докази щодо причетності Клименка до державної зради. 

Раніше повідомлялось, що окупанти віджимають шахти Луганщини, які вважають перспективними: підприємства взяло в оренду АТ "Промислова група "Родіна".

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті