Міністр оборони Чехії: Частину снарядів для України, закуплених у рамках чеської ініціативи, планують поставити до кінця червня

Відносно більшу частину артилерійських боєприпасів, закуплених у рамках чеської ініціативи, мають доправити в Україну до кінця червня, решту - до кінця року. Про це заявила міністр оборони Яна Чернохова після зустрічі з президентом Петром Павелом, - повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що саме про плани забезпечення боєприпасами з країн, що не входять до ЄС, глава Міноборони говорила з Павелом.

Чернохова заявила, що незабаром вона готується підписати інші меморандуми про взаєморозуміння, наприклад, також із міністром оборони Нідерландів під час швидкого візиту Кайси Оллонгрен до Чехії. Інтенсивно триває процес переговорів на цю тему також зі Швецією, повідомила міністр.

У повідомленні нагадується, що на початку лютого брюссельський сайт Politico повідомив, що Чехія зацікавлена в боєприпасах від збройових компаній Південної Кореї, Туреччини та Південної Африки. Наразі до цієї ініціативи приєдналися близько 20 країн.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті