Мінфін РФ змусить ватажків "ДНР/ЛНР" особисто скорочувати дефіцит бюджету і заборонить їм підвищувати зарплати бюджетникам

Мінфін РФ хоче змусити голів окупаційних адміністрацій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей особисто відповідати за бюджетний дефіцит. Про це пише "Коммерсант" із посиланням на проект постанови уряду.

У міністерстві заявили, що ватажки так званих "нових регіонів РФ" повинні взяти на себе особливі бюджетні зобов'язання. Насамперед, від колабораціоністів вимагатимуть домагатися зниження розриву між доходами і витратами. Пушилін, Пасічник, Сальдо і Балицький повинні будуть підписати угоду про цільове витрачання федеральних грошей на соціальні програми, відмовитися від збільшення кількості бюджетників і чиновників і від підвищення їм зарплат, вищих за інфляцію. Крім того, глави окупаційних адміністрацій зобов'язуються підвищувати збирання доходів і тим самим скорочувати розрив між дотаціями з федерального бюджету і власними надходженнями. 

У разі відмови від підписання угоди до 18 грудня окуповані території України будуть викреслені з дотаційного розпису і федеральних грошей не отримають. Причина посилення вимог - висока частка федеральних дотацій у їхніх бюджетах.

Як повідомлялося раніше, дохідні частини бюджетів так званих "нових територій РФ" на 70-90 % складаються з так званих безоплатних надходжень із бюджету РФ. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті