Мер Парижа виступила проти участі росії у літній Олімпіаді-2024 навіть під нейтральним прапором

Мер Парижа Анн Ідальго висловилася проти участі російської делегації в літній Олімпіаді-2024, у тому числі під нейтральним прапором, доки йде російське вторгнення в Україну. Про це повідомляє RFI.

За словами Анн Ідальго, російські спортсмени-дисиденти могли б взяти участь в Олімпіаді у збірній біженців, показавши тим самим, що не підтримують путіна та війну РФ проти України.

«Рішення за МОК. Моє побажання, щоб її [російської делегації] не було» на літній Олімпіаді в Парижі 2024 року, - заявила Анн Ідальго в інтерв'ю радіостанції Franceinfo 7 лютого.

За її словами, поки йде російська агресія проти України, неможливо, щоб росія відправила на паризьку Олімпіаду свою делегацію, і щоб ця делегація марширувала на церемонії відкриття, навіть під нейтральним прапором.

Franceinfo нагадує, що наприкінці січня мер Парижа підтримала ідею участі росії в Олімпіаді під нейтральним прапором, щоб «не позбавляти спортсменів можливості змагатися», тепер вона називає такий компроміс «непристойним».

Як вважає Анн Ідальго, російські спортсмени-дисиденти, які бажають брати участь в Олімпіаді, могли б виступити за збірну біженців, показавши тим самим, що «вони не підтримують Володимира Путіна та його агресію».

«Насправді [нейтрального прапора] не існує, тому що іноді бувають спортсмени-дисиденти. Вони марширують і змагаються під прапором біженців. Нейтральний прапор був пов'язаний з допінгом, і це був вибір, який вони зробили. Я не підтримую цей варіант. Я вважаю це абсолютно непристойним […] У будь-якому випадку ми не хочемо, щоб країна, яка нападає на іншу країну, марширувала [на Олімпіаді] і вдавала, що цього [нападу] не існує», - заявила мер Парижа.

Таким чином Анн Ідальго підтримала лінію Києва, де розкритикували позицію Міжнародного олімпійського комітету, яка не виключила участі в змаганнях російських і білоруських спортсменів під нейтральним прапором у випадку, якщо вони «не діяли проти України».

«Очевидно, що будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров'ю», - відреагував на цю пропозицію Володимир Зеленський 27 січня.

Олімпійські Ігри 2024 року відбудуться у Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті