Мер Парижа хоче відсторонити російських спортсменів від участі в Олімпіаді

Міська голова Парижа Анн Ідальго не хоче допускати росіян та білорусів до участі в Олімпійських іграх, що відбудуться у столиці Франції цьогоріч. Про це повідомляє агенція Reuters, - пише Укрінформ.

"Я бажаю, щоб вони (росіяни та білоруси - ред.) не приїздили (на Олімпіаду - ред.). Ми не можемо поводитися так, начебто (вторгнення військ РФ в Україну - ред.) не існує. Ми не можемо поводити себе так, ніби Путін не є диктатором, який сьогодні загрожує всій Європі”, - зазначила Ідальго.

Водночас вона додала, що проти ізраїльських спортсменів подібні санкції не можна запроваджувати, оскільки дії Ізраїлю відрізняються від агресії РФ в Україні."Про впровадження санкцій проти Ізраїлю у зв'язку з Олімпійськими та Паралімпійськими іграми не може бути й мови. Тому що Ізраїль - це демократична країна", - сказала мер столиці Франції.

Як повідомлялося, олімпійські чемпіони Володимир Кличко, Лілія Подкопаєва та Олег Верняєв закликали мера Парижа Анн Ідальго підтримати відсторонення російських та білоруських спортсменів від Олімпіади-2024 у Франції.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті