Мер Мелітополя закликав чоловіків виїхати з міста через російську мобілізацію

Мер окупованого Мелітополя Іван Федоров закликав чоловіків призивного віку виїхати з міста у зв’язку з оголошенням президентом росії часткової мобілізації. Про це Федоров написав у Telegram 21 вересня.

"Закликаємо чоловіків призовного віку негайно покинути Мелітополь!!! Кремлівським диктатором підписаний Указ про оголошення мобілізації! На окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей пройдуть найбільш жорсткі заходи! За чоловіками буде влаштоване справжнє полювання ! Тим, хто відмовиться йти на смерть доведеться мати справу з чеченськими загрядзагонами.


Шансів врятуватись не залишиться!", - написав він.

За словами Федорова, згідно з новим указом місцевого гауляйтера, з 1 жовтня виїзд за межі окупованої частини Запорізької області дозволено лише на підставі спецперепустки. Окупанти будуть «випускати» чоловіків тільки на фронт!

"Залишилось менше 10 днів для виїзду! Закликаємо терміново покинути тимчасово окуповані території", - написав він.


21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. Рух «Весна» закликав росіян виходити на вулиці своїх міст увечері 21 вересня, о 19:00 за місцевим часом. Команда Олексія Навального пообіцяла підтримку тим, хто протестуватиме або «займатиметься більшими речами, в тому числі підпалювати військкомат».

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті