Мер Івано-Франківська перейнявся пошуками радника з питань "доступності"

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків оголосив конкурс на посаду радника міського голови з питань доступності. Про це Руслан Марцінків повідомив у Телеграм.

"Івано-Франківськ має бути ще більше доступним. Аби не бути голослівним і не діяти навмання оголошую конкурс на посаду радника міського голови з питань доступності", – написав Руслан Марцінків. 

За словами міського голови, уже визначили 100 місць, які потрібно реконструювати. Вони мають бути зручними для маломобільних людей, молодих батьків з візочками та всіх, хто потребує спеціальних умов для зручного пересування.

"Щоб проводити цю роботу – маю чути думку тих, хто безпосередньо цього потребує. Тому шукаю радника з питань доступності. Це має бути людина, яка має інвалідність. Також бажано, щоб це був військовослужбовець, який пройшов війну і розуміє ці проблеми. Йдеться не лише про питання благоустрою, а й аптек та інших будівель", – пояснив Марцінків.

Радника обиратимуть на конкурсі. Його включать у виконавчий комітет. 

"Для нас дуже важливе питання доступності. Змінюється суспільство і міська влада повинна змінювати пріоритети громади", – сказав Руслан Марцінків.

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав заяву про відставку.. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті