Мер Чернігова за рішенням суду позбавлений права обіймати посаду

Яворівський районний суд Львівської області за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) виніс рішення про позбавлення права обіймати держпосади Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка та наклав штраф. Про це 7 грудня повідомив НАЗК.

"7 грудня за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про конфлікт інтересів у Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка Яворівський районний суд Львівської області виніс рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що  суть порушення складається з того, що у серпні 2022 року Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон. Чиновник діяв в умовах конфлікту інтересів, адже водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно в межах виконання ним посадових обов’язків.

Вже у вересні НАЗК склало протокол щодо конфлікту інтересів у Чернігівського міського голови за ч.ч. 1, 2 ст. 172–7 КУпАП — порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

"Суд постановив визнати мера Чернігова винним у адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 КУпАП та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування", - повідомили у НАЗК.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті