"Мені не відомий жоден факт вручення підозри чиновнику Міноборони, який пов'язаний із системою закупівель харчування" - Рєзніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що йому не відомий жоден факт вручення підозри якомусь чиновнику Міноборони України у зв'язку із системою закупівель харчування та контрактами, які стали предметом журналістського розслідування. Про це Резніков сказав на прес-конференції 5 лютого. 

"Я вам скажу більше, за моєю інформацією, не розкриваючи факти слідства, підозри, які були вручені двом названим особам, не стосуються харчування. Вони стосуються зовсім інших ситуацій. Із цим розбирається правоохоронна система. Сьогодні мені не відомо жодного факту вручення підозри комусь і тим паче застосування запобіжного заходу по затриманню щодо будь-якого чиновника Міністерства оборони, пов'язаного із системою закупівлі харчування, з тими контрактами, які стали предметом дослідження журналіста пана Ніколова", - сказав міністр.

За словами Резнікова, директора департаменту закупівель Міністерства оборони України Богдана Хмельницького було за його письмовим зверненням направлено ще влітку до СБУ на проходження поліграфа.

"Я отримав відповідні висновки експертизи, це було підставою для усунення і далі його було звільнено. Єдине, я вам нагадую, що він військовослужбовець у званні полковника. Під час воєнного стану військовослужбовця звільнити не так просто, можна лише переміщати", – розповів міністр.

Він наголосив, що якщо обвинувальним вироком буде доведено, що Хмельницький вчинив злочин, то "буде зрозуміло, за якими фактами".

Нагадаємо, Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки заслухає питання про призначення нового міністра наступного тижня. 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті