Медичне забезпечення російських військових в Україні погіршується - британська розвідка

Медичне забезпечення російських військових в Україні погіршується. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

"Ймовірно, погіршується медичне забезпечення російських військових в Україні. Деяким нещодавно мобілізованим російським резервістам було наказано самостійно закуповувати засоби першої бойової допомоги з порадою, що жіночі гігієнічні засоби є економічно ефективним рішенням", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що деякі російські війська отримали свої власні сучасні бойові торнікети західного зразка, але розмістили їх на своєму обладнанні за допомогою кабельних стяжок, а не за допомогою липучок, які надаються, - ймовірно, тому, що таке обладнання є дефіцитним і може бути вкрадене.

"Це майже напевно ускладнить або унеможливить своєчасне застосування торнікетної допомоги у випадку катастрофічної кровотечі на полі бою", - пише британська розвідка.

У Міністерстві оборони Великобританії вважають, що відсутність впевненості російських військ у достатньому медичному забезпеченні майже напевно сприяє погіршенню морального стану та відсутності бажання розпочати наступальні операції в багатьох підрозділах в Україні.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ за минулу добу ліквідували ще 500 рашистів, 13 танків, 2 літаки й гелікоптер.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті