Масові обшуки й затримання зловмисників різного калібру – це тільки перший етап – голова СБУ

СБУ завдає глобального удару по внутрішньому ворогу, масові обшуки, вручення підозр і затримання – тільки перший етап. Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк 1 лютого, пише Телеграм-канал відомства.

"Ми виконуємо завдання, поставлене Президентом України Володимиром Зеленським, і синхронно завдаємо глобального удару по внутрішньому ворогу. І яскраве свідчення цьому – масові обшуки, вручення підозр та затримання зловмисників різного калібру. Це тільки перший етап тієї комплексної і системної роботи, яку вже проводить Служба безпеки. Й ми не плануємо зупинятися! Кожен злочинець, який має зухвалість шкодити Україні, особливо в умовах війни, повинен чітко усвідомити – ми вдягнемо кайданки йому на руки. СБУ докладе до цього максимум зусиль", – сказав Малюк.

Підкреслюється, що сьогодні Служба безпеки України разом із колегами по силовому блоку проводить низку масштабних оперативно-слідчих заходів, направлених на боротьбу із внутрішнім ворогом.

Уточнюється, що мова йде про відпрацювання осіб, котрі своїми діями шкодять безпеці держави у різних сферах: зрадників України і агентів російських спецслужб; представників організованої злочинності; посадовців, чиновників і корупціонерів, котрі підривають економіку країни і стабільне функціонування оборонно-промислового комплексу тощо.

"Цього дня в рамках відкритих проваджень у різних регіонах України відбуваються десятки обшуків і вручення підозр фігурантам справ", – сказано в повідомленні.

Малюк додав, що наразі СБУ інформує суспільство про результати сьогоднішніх заходів і, зважаючи на великий обсяг матеріалів, продовжить це робити і найближчими днями.

Раніше повідомлялось про обшуки в будинку Коломойського: СБУ викрила схеми привласнення 40 млрд гривень на ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта".

Крім того, раніше повідомлялось, що ексначальника департаменту Міноборони викрито на розтраті понад 100 млн грн державних коштів.

Також раніше СБУ підтвердила факт проведення обшуків у нардепа від ОПЗЖ Столара.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті