Макрон відтерміновує візит в Україну, щоб приїхати не з пустими руками - ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон відкладає свій візит до України, оскільки хоче прибути з більш відчутними результатами для допомоги. Про це повідомляє Politico.

Напередодні Єлисейський палац повідомив, що візит Макрона до України відбудеться в "найближчі кілька тижнів", уточнивши, що це пов'язано з питаннями безпеки.

Politico з посиланням на представника французької дипломатії повідомляє, що причиною перенесення стало бажання Макрона отримати додатковий час для переговорів із союзниками і прибути до України з відчутними результатами.

"Необхідно трохи часу, щоб укласти різні коаліції та обговорити оперативні зобов'язання з нашими партнерами", - повідомив дипломат.

Нагадаємо, напередодні президент України Зеленський анонсував зустріч з Макроном. 

Як повідомлялося, Франція долучиться до плану Чехії із закупівлі 800 тисяч снарядів для України. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті