Макрон підтвердив плани по навчанню українських пілотів і техніків працювати на західних винищувачах

Президент Франції Емманюель Макрон у спільній з президентом України Володимиром Зеленським заяві підтвердив плани розпочати підготовку українських пілотів і техніків, які у майбутньому зможуть працювати із західними винищувачами. Про це йдеться у тексті заяви, оприлюдненому французькою стороною, - пише "ЄП".

Президенти підтвердили домовленості від 14 травня про те, що Франція допомагатиме посилити українську ППО задля захисту цивільного населення.

Як нагадують, на останній зустрічі формату "Рамштайн" 25 травня Париж підтвердив готовність почати підготовку українських пілотів "відповідно до потреб українських повітряних сил".

"Враховуючи паралельні консультації зі Сполученими Штатами та іншими зацікавленими країнами, ми доручили нашим міністерствам оборони готувати відповідну офіційну рамку та механізм підготовки пілотів і техніків. Ця робота буде ґрунтуватися на потребах української сторони і її результати запропонують як рішення на майбутній зустрічі міністрів оборони у Рамштайні. У напрацюванні рішення будуть брати усі держави, залучені до ініціативи з підготовки українських пілотів винищувачів", – йдеться у заяві. 

Нагадаємо, в Офісі президента заявили, що за підсумками поїздки президента України на саміт Європейської політичної спільноти у Молдові вдалося окреслити контури "коаліції винищувачів" та зробити реальні кроки до прискорення підготовки пілотів і техніків для винищувачів четвертого покоління, "включаючи, але не обмежуючись F-16".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті