"Майже 1900 міст та сіл України потребують відновлення". Зеленський звернувся до губернаторів штатів США

Президент України Володимир Зеленський звернувся до губернаторів штатів США із закликом до співробітництва.  Про це він сказав 4 квітня у вечірньому зверненні.

"Звернувся й до губернаторів штатів США – це вперше таке особливе звернення саме до обраних громадянами представників кожного штату. Подякував їм за підтримку, підкреслив, як ми разом з Америкою можемо не лише перемогти у битві, що триває, а й довести, що свобода й співпраця завжди відновлюють нормальне життя після ударів агресії", - зазначив Глава держави.

"Бі-бі-сі" зазначає, що, виступаючи з відеозв'язку перед Національною асоціацією губернаторів США, Зеленський наголосив, що відновлення України після війни буде найбільшим у Європі економічним проектом для кількох поколінь.

"Коли запитують, чому Америка має допомагати Україні та інвестувати в нашу оборону, я відповідаю: просто погляньте на реальність. Мільйони українських сімей розірвані війною, мільйони змушені шукати в інших країнах захисту від російського терору. Сотні українських міст та сіл спалені російською артилерією, ракетами, авіацією та іранськими дронами, які використовує Росія", - сказав Зеленський.

За його словами, лінія активних воєнних дій в Україні розтягнулася на понад 1200 кілометрів.

"Вдумайтеся в цю кількість: майже 1900 міст та сіл нашої країни потребують відновлення. Школи та церкви, житлові будинки та підприємства, транспорт та електростанції...", - зазначив Президент України.

Як повідомлялося, США 4 квітня оголосили про надання Києву нового пакету військової допомоги на 2,6 млрд. доларів.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті