Майно й активи російського бізнесмена у Трускавці, Києві та Запоріжжі передано державі

В АРМА передано бізнес-активи громадянина рф, які знаходяться у курортному Трускавці, а також Києві та Запоріжжі, - повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури 13 жовтня.

"За клопотаннями прокурорів Львівської обласної прокуратури арештовано та передано в управління АРМА корпоративні права і майно суб’єкта господарювання. Їх кінцевим бенефіціаром є громадянин рф. Вартість переданих активів складає майже 5 млн грн.", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у власності громадянина держави-агресора перебувають підприємства та майнові комплекси на території курортного Трускавця (Львівська область) та в АР Крим.

Встановлено, що у 2016 році його готель на окупованому півострові надавав свої послуги щодо проживання воєнізованим формуванням рф. На сьогоднішній день він продовжує здійснювати свою діяльність, сплачуючи податки країні-окупанту.

За ухвалою слідчого судді, на корпоративні права на два товариства накладено арешт та передано в АРМА.

"Раніше на корпоративні права на готель у Трускавці, якими володіє фігурант, було накладено арешт. Вартість цих активів близько 6 млн грн. Загалом арештовано бізнес-активи фігуранта на майже 11 млн грн.", - додали у прокуратурі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті