МАГАТЕ відреагувало на падіння дронів РФ біля Хмельницької АЕС

МАГАТЕ оцінює розмір шкоди, завданої внаслідок падіння неподалік майданчика Хмельницької атомної станції двох збитих 25 жовтня російських безпілотників. Про це повідомляється на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії.

Експерти МАГАТЕ, присутні на АЕС, повідомили, що вранці пролунали два гучні вибухи, зазначено в повідомленні.

"Цей інцидент ще раз підкреслює надзвичайно нестабільну ситуацію з ядерною безпекою в Україні, яка існуватиме, поки триває ця трагічна війна. Той факт, що численні вікна на місці були зруйновані, показує, наскільки це було близько. Наступного разу нам може не так пощастити. Удару по атомній електростанції слід уникати за будь-яку ціну", — зазначив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі.

З його слів, вибухи не вплинули на роботу ХАЕС або її підключення до національної мережі. Проте ударна хвиля пошкодила вікна кількох будівель на майданчику, зокрема, проходу до корпусу реактора, допоміжного корпусу, корпусу спеціального обладнання, навчального центру та інших об'єктів.

В МАГАТЕ додали, що про події на станції їх також інформувала Державна інспекція ядерного регулювання України через Єдину систему обміну інформацією про інциденти та надзвичайні ситуації.

Нагадаємо, у Хмельницькій ОВА заявили про пошкодження 1760 об'єктів внаслідок нічної атаки дронів. 

Як повідомлялося, російські війська завдали ударів дронами-камікадзе типу Шахед по місту Славута Хмельницької області в ніч на 25 жовтня.

 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті