Литва планує виділити на допомогу Україні наступного року €340 мільйонів

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що до витратної частини бюджету країни на 2024 рік планують включити підтримку України на суму 340 мільйонів євро. Про це передає Укрінформ із посиланням на національного мовника LRT. 

«По Україні (витрати на допомогу у 2024 році – ред.) ми оцінюємо загалом близько в 0,4% ВВП, тобто приблизно 340 мільйонів євро», - сказала Шимоніте.

Загалом вона оцінила потреби, пов’язані з Україною, як «дуже важливі» для Литви. Це не тільки підтримка українських воєнних біженців, але й загальна підтримка України. 

Особливо в тому випадку, якщо країнам Європейського Союзу не вдасться узгодити бюджет підтримки України в 50 мільярдів євро, підкреслила прем’єр.

Литовський уряд розгляне проєкт бюджету на 2024 рік у четвер, 5 жовтня.

Як повідомлялося, у вівторок Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку пропозицій Єврокомісії щодо перегляду багаторічного бюджету ЄС на 2021-2027 роки. Документ, зокрема, містить положення про утворення спеціального Українського фонду розміром 50 мільярдів євро.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті