Литва планує позбавити громадянства балерину Ілзе Лієпу за дискредитацію держави

МВС Литви зобов'язало департамент міграції розпочати процедуру позбавлення громадянства щодо Ілзе Лієпи у зв'язку з публічними заявами балерини. Про це пише "DW Главное" 13 листопада.

"Публічні заяви Ілзе Лієпи розцінюються як такі, що дискредитують державу", - цитується повідомлення МВС Литви.

Уточнюється, що після отримання запитаної інформації МВС звернеться до президента, який на підставі висновку Комісії з громадянства ухвалює остаточне рішення.

"Литовське громадянство російській балерині надали 2000 року як виняток з огляду на те, що солістка московського Большого театру понад 10 років танцювала з литовським артистом балету Пятрасом Скірмантасом. А питання до неї у литовської влади з'явилися після низки інтерв'ю Лієпі, в яких вона підтримала війну РФ проти України та хвалила путіна", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що раніше президент Литви позбавив громадянства країни російську фігуристку Маргариту Дробязко. Вона вирішила оскаржити указ президента в суді.

Раніше повідомлялося, що народний артист України Павло Зібров закликав позбавити українського громадянства і звання Таїсію Повалій - також народну артистку України, яка зараз обслуговує окупантів

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті