Лиман може бути повністю взятий ЗСУ в найближчі три доби - ISW

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), українські війська можуть у найближчі три доби повністю оточити або навіть взяти Лиман у Донецькій області. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Російські війська поки що утримують Лиман, проте вже залишили низку позицій, у той час як сили української армії продовжують стискати кільце оточення. Російські джерела відзначають активність українських розвідувальних та диверсійних груп на шосе на північний схід від Лимана після того, як вони, судячи з усього, форсували річку Жеребець. Деякі російські військові блогери також стверджують, що українські військові форсували Сіверський Донець і діють у лісах на південь від Кремінної", - зазначає ISW.

"Російська сторона стверджує, що підтягує до Лимана підкріплення з метою не допустити повного оточення, проте деякі військові блогери критикують Москву за те, що вона так і не вивчила уроків воєнних дій під Харковом, а також вказують на те, що до складу підкріплення включені нещодавно мобілізовані солдати, які навряд чи адекватно навчені й мають бойовий досвід. Інші вказують на те, що замість реальної допомоги своїм військам у Лимані, російське командування вважає за краще обстрілювати ракетами Миколаївську область", - зазначається у повідомленні.

За даними ISW, українські війська також просунулися у напрямку Куп'янська на східному березі Оскола та продовжують завдавати артилерійських ударів по військових російських об'єктах у Луганській області. Так, в результаті обстрілів HIMARS було знищено радіостанцію та телевежу в Старобільську та асфальтовий завод в Алчевську, де, за повідомленнями, розміщувалися російські війська.

Зазначимо, що в пабліках вже з'явилися відеоповідомлення українських військових, на яких вони надсилають привіти вже з Лимана.

Як повідомлялося, оточені в Лимані 5 тис. рашистів попросили своє командування залишити місто, однако отримали відмову

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті