Лукашенко заявив, що Білорусь отримала від РФ ракетні комплекси "Іскандер"

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко повідомив, що його країна отримала від росії тактичні ядерні ракети до комплексів "Іскандер" коштом інших фінансових ресурсів, які республіка надає РФ. Про це повідомляють російські ЗМІ. 

За словами Лукашенка, як тільки на білоруській території з'явилася російська тактична ядерна зброя, "ошаленілі сусіди опустили крила".

Самопроголошений президент Білорусі у плані розв'язання питань безпеки особливо наголосив на співпраці з росією.

"Білорусь раніше отримала від Росії ракетні комплекси "Іскандер", розвиває власний військово-промисловий сектор, зберігши наукові та виробничі школи, що залишилися ще з часів СРСР. Все це є додатковим стримуючим фактором", - заявив Лукашенко.

Він наголосив, що його народ має сказати спасибі росіянам, адже ті "здорово допомогли" білорусам минулого року.

"Я навіть не говорю тут про ядерну зброю, яка всіх поставила на місце... Ми у росіян, за їхні гроші, - правда, ми платимо їм за іншими рахунками, - отримали такі комплекси, як "Іскандер". Особливо небезпечна зброя... Я підписав указ, як застосовувати цю зброю. Його можна застосувати тільки за згодою президента. Там міністр оборони, начальник генерального штабу залучений. У кожного свої функції... Ядерна зброя - ще складніше в застосуванні", - сказав Лукашенко.

Також він додав, що Білорусь отримала від РФ ще багато боєприпасів і ракет.

Нагадаємо, 25 травня минулого року міністри оборони росії та Білорусі підписали документ про розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі.

Як повідомлялося, 26 грудня Лукашенко заявив про завершення поставок російської ядерної зброї до Білорусі. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті