Лукашенко запропонував свій "мирний план": негайне припинення бойових дій та перемир'я без права переміщення військ  та техніки

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував припинити бойові дії в Україні та оголосити перемир'я без права переміщення військ з обох сторін. Про це він заявив 31 березня під час посилання білоруському народу і парламенту.

"Спробую ризикнути запропонувати припинити бойові дії. Багато зараз, особливо у Росії можуть сказати, ми вже припиняли тоді на Донбасі, тоді була інша ситуація. Та з урахуванням цих умов припинити бойові дії, перемир'я оголосити без права переміщення, перегрупування військ з обох сторін, без права перекидання зброї та боєприпасів, живої сили та техніки. Всі завмерли", - запропонував білоруський диктатор.

Лукашенко також пригрозив застосуванням росією ядерної зброї, якщо Захід використає цю паузу в бойових цілях.

"І фосфорні боєприпаси, і об'єднаний уран, і збагачений уран, все має піти в дію. Якщо в черговий раз буде обман і буде помічено хоч найменший рух через кордон в Україну або з іншого боку Росії пересування військ і підготовка до атаки. Військові мене зрозуміють", - сказав він.

Лукашенко додав, що всі питання "територіальні, відновлювальні" та інше потрібно "вирішити за столом переговорів без попередніх умов".

Як повідомлялося раніше, російський диктатор путін вирішив розмістити ядерну зброю на території Білорусі і наголосив, що про це його нібито попросив самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті