Лукашенко "запутав український слід" у справі "крокусовських терористів", заявивши, що вони "бачили, що в Білорусь заходити не можна"

Олександр Лукашенко заявив, що злочинці, які напали на підмосковний "Крокус Сіті Хол" і намагалися після теракту втекти автомобілем у Брянській області, звернули в бік українського кордону, оскільки "розуміли, що в Білорусь заходити не можна", - пише "Медуза".

За словами Лукашенка, "у перші хвилини" в Білорусі задіяли сили МВС, КДБ і Держприкордонкомітету і виставили пости на дорогах - зокрема з Росією. "Тому вони [терористи] в Білорусь ніяк не могли зайти. Вони це бачили. Тому відвернулися і пішли на ділянку українсько-російського кордону", - цитує Лукашенка "БелТА". Він додав, що "куратори" терористів "розуміли, що в Білорусь заходити не можна".

Також Лукашенко розповів, що зідзвонювався з Путіним і обговорював закриття білоруського кордону, про яке нібито просив російський президент. За словами Лукашенка, взаємодія між ними була постійною.

"Я чому це сказав? Тому що почали Путіну ці втікачі докоряти: "Ось він, щось сталося, а він мовчить, не говорить, не звертається та інше". Та ми добу не спали разом із Путіним! Що вони знають про це? Коли треба було сказати, він вийшов і сказав", - заявив Лукашенко.

Як повідомлялося, директор ФСБ Олександр Бортніков заявив, що перші дані, отримані від затриманих у справі про теракт у концертному залі "Крокус Сіті Хол", нібито підтверджують причетність України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті