Лукашенко зізнався, що напад на Україну стався із Білорусі. Тепер загрожує "найжорстокішою відповіддю"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з журналістами 16 лютого зізнався, що напад на Україну стався з Білорусі та пригрозив "найжорстокішою відповіддю". Про це повідомляє сайт Лукашенка.

Невизнаний президент вкотре повторив слова, що стали мемом, про те, що "ще до початку Росією спеціальної військової операції по території Білорусі з боку України готувався удар", а потім зізнався, що українські землі "в перші хвилини зазнали удару з території Білорусі". "Це було за кілька хвилин – вранці перед початком спеціальної військової операції", – прямо заявив Лукашенко.

Після цього він запевнив, що "готовий разом із росіянами воювати з території Білорусі лише в одному поки що випадку: якщо звідти хоч один солдат прийде на територію Білорусі вбивати моїх людей".

"Якщо вони зроблять агресію проти Білорусі, відповідь буде найжорстокішою. І війна набуде зовсім іншого характеру", - лякає Лукашенко.

Водночас він почав переконувати журналістів, що вторгнення в Україну - зовсім не вторгнення. "Це не вторгнення. Українська влада сама спровокувала цю операцію. Ось подібними діями... Треба було тоді домовитися з Росією про те, щоб не було цієї війни. Але все було націлено, починаючи з Мінських угод, щоб розв'язати війну", - звинуватив білоруський диктатор.

"Ми не хочемо війни. І ми в жодному разі не збираємося вводити свої війська на територію України. Якщо тільки ви звідти не вчините агресію на територію Білорусі. Ось моя відповідь", - повторив Лукашенко.

Як повідомлялося, Лукашенко натякає, що держави-члени ОДКБ мають підтримати Кремль у війні проти України.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті