Луганські активістки проводять на Закарпатті безкоштовні заняття з йоги для переселенців (ФОТО)

Громадські активістки зі Старобільщини Луганської області, які переїхали у місто Свалява на Закарпатті, з листопада організували безкоштовні заняття йогою для переселенців. Про це "ОстроВу" 10 листопада повідомила переселенка зі Старобільська, яка проводить ці заняття, Анастасія Літашова.

"Мета наших занять – зняти індивідуальну емоційну напругу, завдяки чому знижується й градус емоційної напруги в суспільстві, – каже Літашова. – Більшість переселенців, які відвідують заняття, – це люди, які переїхали з Луганської області".

Зазначається, що станом на 10 листопада відбулось вже три заняття.

Уточнюється, що заняття йогою відбуваються в межах проєкту "Мир у цифровий час", який вже третій поспіль впроваджує ГО "ЦСР "Дієва громада" у співпраці з "Фундацією з прав людини".

Проєкт передбачає, що його амбасадорки на волонтерських засадах проводять заходи, які дають різні знання, уміння й навички, необхідні у час цифрових технологій.

"У нашому проєкті цього року задіяні п’ять амбасадорок, – розповідає Оксана Очкурова, голова громадської організації. – Вони не лише проводять ті чи інші заходи для переселенців (фотовиставки, психологічні тренінги, блог-кафе тощо), але й ведуть блоги на нашій платформі, а також співпрацюють з менторами "Фундації з прав людини", проходять дуже корисне навчання".

Зазначається, що в попередні роки проєкти амбасадорок стосувались абсолютно мирних тем (на кшталт питання гендерної рівності), а тепер проєкт має на меті підтримку внутрішньо переміщених осіб, проведення психосоціальних заходів, які знімають емоційне напруження.

Щодо йоги – серед тих, кого вона зацікавила, відчутний відсоток чоловіків, що відрізняє ці заняття від інших заходів.

"Адже з різних причин заняття подібного плану здебільшого відвідують жінки", – каже Очкурова.

Крім того, вона підкреслює, що всі без винятку учасники й відвідувачі усіх заходів проєкту "Мир у цифровий час" – це переселенці.

"Якщо в попередні роки ми цілеспрямовано шукали учасників проєкту серед переселенців, то цьогоріч до нас тільки переселенці й звертаються", – розповідають активістки.

Раніше повідомлялось, що на Закарпатті працювала фотовиставка за результатами конкурсу, організованого переселенками з Луганщини до Дня миру.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті