Луганська колаборантка пояснила власникам "безгосподарного" житла, що в їхні квартири поселять "висококваліфікованих росіян", багатодітні сім'ї та сиріт

Так звана "голова Новопсковського муніципалітету ЛНР" Вікторія Кайдалова пояснила тим жителям громади, які перебувають "за межами ЛНР", що їхнє житло "відіжмуть" для нужденних громадян, а також для "висококваліфікованих фахівців" із Росії. Відповідне відео, записане Кайдаловою, опублікували окупаційні ЗМІ та Телеграм-канали 9 квітня.

"Житло, яке виявлено і буде вважатися безхазяйним, надалі буде передаватися пільговим категоріям громадян, які найбільше потребують цього. А саме - це і багатодітні малозабезпечені сім'ї, і діти-сироти. Також наш окург потребує висококваліфікованих фахівців у сфері медицини, освіти та культури", - сказала колаборантка.

"Передача майна цим людям сприятиме залученню в округ фахівців", - "заспокоїла" вона законних власників нерухомості. 

Зазначимо, що Новопсковська територіальна громада в рамках адміністративно-територіальної реформи була створена першою в Україні - 13 липня 2015 року. До окупації регіону її очолював Вадим Гаєв - лауреат XХIII загальнонаціональної програми "Людина року - 2018" у номінації "Лідер об'єднаної територіальної громади року". Новопсковська селищна громада була однією з найуспішніших у країні, для того, щоб перейняти її досвід, приїжджали фахівці з різних сфер з усіх регіонів України.

Раніше повідомлялося, що в "ДНР" і "ЛНР" ухвалили "закони", які визначають порядок виявлення та конфіскації житла в жителів Донбасу, які вимушено залишили зону окупації.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті