Лубинець зустрінеться з російською омбудсменкою Москальковою

Український омбудсмен Дмитро Лубинець заявив, що планує зустрітися зі своєю "колегою" з росії Тетяною Москальковою. Про це він заявив 2 січня в ефірі національного телемарафону.

"Ми окремо промовлятимемо питання звільнення цивільних. Там безліч напрацьованих з нашого боку варіантів, але ми не знаємо, чи погодиться на це РФ", - розповів Лубинець.

Він також додав, що зараз Україна приділяє окрему увагу звільненню цивільних. Сама зустріч із Москальковою має відбутися вже у січні.

"Українська держава не залишає спроб повернути у тому числі й цивільних. Проблема не в нас, а в РФ. Тому що РФ зараз хоче окремий майданчик щодо цивільних. Ми про це домовлятимемося", - додав Лубинець.

Також омбудсмен висловив сподівання, що новорічний обмін полоненими з росією буде не останнім. Більше того, вже цього тижня ми можемо мати хороші новини, додав Лубинець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з російського полону минулого року вдалося повернути 1596 українців.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті