Лідери країн Євросоюзу на спеціальному саміті обговорять надання ППО для України

На спеціальному засіданні Європейської ради, яке відбудеться в Брюсселі 17-18 квітня, лідери країн Євросоюзу обговорять постійні атаки Росії на мирних жителів України та її критичну інфраструктуру, зокрема енергетичні об'єкти. Про це повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель у вівторок, 16 квітня, у своєму офіційному запрошенні, адресованому главам держав і урядів ЄС, - пише DW.

У ньому він наголосив на "терміновій необхідності активізації нашої військової допомоги, зокрема засобів протиповітряної оборони".

До саміту по відеозв'язку приєднається і президент України Володимир Зеленський.

За словами чиновника Євросоюзу, який причетний до підготовки зустрічі, очікується, що як у кулуарах, так і, ймовірно, і на самому засіданні обговорюватимуть питання надання Києву ЗРК Patriot. Інший високопоставлений чиновник повідомив журналістам, що цю тему просили включити до порядку денного.

Бельгія і кілька інших країн мають намір також порушити питання про шпигунство і втручання Росії в діяльність інституцій Європейського Союзу.

Водночас чиновник ЄС наголосив, що Європейська рада не має достатніх повноважень в таких сферах, як національна безпека. Оскільки Бельгія є місцем розташування інституцій ЄС, то подальші кроки належать до її компетенції.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті