Латвія передала чотири вертольоти Повітряним силам ЗСУ

Повітряні сили ЗСУ отримали два вертольоти Мі-17 та ще два - Мі-2, подаровані Латвією. Про це в Твіттері повідомляє Міноборони Латвії 15 серпня.

"Повітряні сили України щойно отримали 4 гелікоптери, подаровані Латвією, які незабаром увійдуть до авіаційного парку ЗСУ. Підтримка України західними країнами не повинна припинитися, поки вона не звільнить всю свою територію від російсько-окупаційних військ!" - наголосив міністр оборони Артіс Пабрікс.

Два вертольоти Мі-17 і два - Мі-2 надійшли до Повітряних сил ЗСУ в частково розібраному стані. Перед доставленням гелікоптери пофарбували, а один з Мі-17 капітально відремонтували.

"Відправлені пів року тому "Стінгери" (FIM-92 Stinger - переносний зенітно-ракетний комплекс, - ред.) допомогли затримати російське вторгнення. Зараз, коли українські воїни контратакують у багатьох місцях, наші пожертвувані гелікоптери допоможуть проводити військові операції та рятувати життя!" - додав Пабрікс.

Як повідомлялось раніше, президент Латвії підтримав анулювання віз для росіян, які підтримують війну.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті