Латвія збудує ще понад 60 км огорожі на кордоні з Білоруссю

У квітні розпочнуться роботи зі зведення огорожі на другому етапі (63,9 км) будівництва на латвійсько-білоруському кордоні. Про це  повідомляє "ЄП" з посиланням на Delfi.

На чотирьох ділянках першого етапу (85,8 км) - у сухих зонах - роботи з будівництва паркану завершено і зараз об'єкт здається замовнику, повідомив голова правління Державної нерухомості (VNĪ) Ренарс Грішкевічс.

"Ми вже можемо бачити реальні результати виконаної роботи, що дає змогу без невиправданої затримки розпочати будівництво незалежної огорожі також на етапах, що входять до другого етапу. Завдяки співпраці всіх сторін, залучених до проєкту, вдалося розв'язати більшість проблем, через які роботи з відчуження затягнулися минулого року. Ми впевнені, що перший етап будівництва паркану, як і було заплановано, завершиться на початку осені цього року, а роботи другої та третьої черги відбудуться за графіком", - наголосив Грішкевічс.

На першому етапі на латвійсько-білоруському кордоні було побудовано близько 54 км паркану, тепер об'єкт здається замовнику (VNĪ) чотирма частинами. Будівництво невеликої частини заболочених ділянок відкладено до літа, коли їх можна буде забудувати відповідно до вимог безпеки праці.

На першому етапі фактично завершено вирубку лісу. На ділянках для другого етапу вирубано 11,15 км, що дає змогу розпочати будівництво постійної огорожі вже у квітні. На другому етапі також тривають проєктні роботи.

На третьому етапі (Даугавському) незабаром може розпочатися проєктування і будівництво шести веж зв'язку з під'їзними шляхами - наразі укладається договір на будівельні роботи.

Паралельно з будівництвом паркану розпочато підготовку до оснащення паркану сучасними технологіями. Відповідальність за будівництво та реалізацію технологічної інфраструктури кордону покладено на LVRTC.

Загалом проєкт передбачає будівництво 173-кілометрової латвійсько-білоруської прикордонної смуги.

Перша черга будівництва огорожі протяжністю 85,9 км буде завершена до початку осені цього року, а друга черга (63,9 км) і третя черга (16,7 км) - до кінця 2024 року.

Загальна вартість будівництва перших двох етапів будівництва прикордонної інфраструктури становить 102,7 млн євро. Покрити їх планується за підтримки фондів ЄС.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті