Латвія передала Україні чергову партію автомобілів, які конфіскувала у п'яних водіїв

Уряд Латвії вирішив передати Україні чергову партію автомобілів, які конфіскували у п'яних водіїв. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву начальника відділу закупівель та державного майна Служби державних доходів Латвії Інари Солостеї, яку наводить LSM.

"Чергові 11 автомобілів, конфіскованих у п'яних водіїв, безоплатно передадуть Україні", - йдеться в заяві.

Зазначається, що з кожних 100 конфіскованих автомобілів близько 70 відправляють в Україну.

Згідно з рішенням уряду, 11 автомобілів передадуть військовій адміністрації міста Херсон, Міністерству оборони України, Арбузинській сільраді Миколаївської області, Військово-медичній академії України та Державній прикордонній службі України.

Серед конфіскованих автомобілів - Mercedes Benz 2001 року випуску, BMW 535 2006 року, Mazda 3 2007 року та Volvo XC60 2009 року. Загальна приблизна вартість цих 11 автомобілів становить близько 40 тисяч євро.

Інара Солостея повідомила, що з березня цього року загалом уряд Латвії ухвалив рішення передати Україні вже 151 автомобіль.

З них 117 передано товариству Agendum, яке забезпечує доставку автомобілів в Україну та їх передачу українським державним установам, покриваючи всі супутні витрати. За необхідності товариство також здійснює технічні удосконалення автомобілів.

Товариство Agendum отримує запити про допомогу від різних державних установ України щодо потреби в транспортних засобах.

Нагадаємо, що 16 лютого 2023 року уряд Латвії вніс поправки до закону "Про підтримку цивільного населення в Україні". Тепер транспортні засоби, що належать державі, можуть передаватись на безоплатній основі Україні для запобігання наслідкам надзвичайної ситуації, пов'язаної з війною.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті